Ce tip de ulei iti recomandam pentru completare pe lift hidraulic

Ce tip de ulei iti recomandam pentru completare pe lift hidraulic

Foloseste întotdeauna uleiul potrivit la fiecare schimb de ulei


Pentru a asigura funcționarea perfecta și fără defecțiuni a unui lift hidraulic, trebuie utilizat doar uleiul potrivit - uleiuri recomandate de catre producator.

Este absolut important ce ulei este folosit în sistemul hidraulic. Uleiurile cu vâscozitate prea scăzută pot încetini întregul sistem, iar liftul va funcționa mai lent. Uleiul prea subțire - ulei cu viscozitate mica are tendinta de evaporare in timp - conducand la defectiuni pe intreg circuitul hidraulic datorita unei lubrifieri precare.

Alegerea uleiului depinde și de locul de utilizare. Te afli în regiuni reci sau calde, sau la latitudini reci până la moderate?

În Romania recomandăm ulei hidraulic cu vâscozitate conform ISO VG10. În plus, uleiurile speciale pentru obloane hidraulice previn spumarea uleiului și astfel „efectul de alunecare”. Acest efect face ca liftul să alunece înapoi după ce a fost efectuată o funcție, deoarece spuma se dizolvă in cel mai scurt timp.
Uleiul de ridicare adecvat protejează, de asemenea, garniturile, miezurile supapelor și conexiunile șuruburilor din întregul sistem.


OFERTA ULEI LIFT HIDRAULIC


Cand trebuie sa schimbi uleiul?

Majoritatea producătorilor recomandă schimbarea anuală a uleiului hidraulic. Uleiul liftului se murdărește în timp, iar particulele se pot bloca în miezurile și conductele supapelor și pot afecta funcționarea oblonului de pe autoutilitara. Este important de retinut ca un ulei murdar provoaca si distrugerea oricarei  tip de pompa hidraulica in timp.

Uleiul din sistem poate acumula apă în timp. Când începe sezonul rece, apa are tendinda sa înghețe, formand cristale de apă în întregul sistem care pot afecta funcțiile de ridicare si coborare a trapei hidraulice.

Cristalele de gheață formează de ex. de condens în sistem putand deteriora garniturile și supapele. Prin urmare, iti recomandam schimbare uleiului dein lift înainte de inceperea sezonului rece.

 

Cât ulei încape într-un lift hidraulic?


Acest lucru depinde, desigur, de producător și de tipul de lift care se afla montat pe autoutilitara ta. În mod normal,  o cantitate de 5 litri este suficienta pentru schimbarea completă în majoritatea sistemelor de ridicare pentru autotutilitare.
Dacă intentionzez să speli sistemul pentru a elimina reziduurile din sistemul hidraulic, ar trebui să lasi cate 5 litri pentru fiecare proces de spălare, desigur plus aproximativ 5 litri pentru umplere.

 

Cum sa schimbi uleiul hidraulic de pe oblonul hidraulic?


Înainte de a începe să schimbi uleiul, gândeste-te la siguranță!  Va trebui sa cobori întotdeauna platforma liftului până la sol.
În cele mai multe cazuri, uleiul poate fi golit direct din rezervor printr-un orificiu de scurgere a uleiului. Aici trebuie făcută o distincție între unitățile gratuite și cele conectabile.

Cu unitățile gratuite aveți acces direct la rezervor. Aici este posibil să fie necesar să deschideți capacul cutiei unității pentru a avea acces la rezervor (de exemplu acesta este cazul la obloane Sörensen).

Cu unitățile plug-in (de obicei Bär Cargolift sau MBB-Palfinger) trebuie să scoti capacul tubului de susținere de pe grinda principală, să slăbesti șurubul de siguranță al căruciorului și să scoti unitatea completă. Acum ai acces la rezervor și la dopul de scurgere a uleiului.

La reumplere, trebuie să se asigure întotdeauna că informațiile despre nivelul uleiului se referă întotdeauna la starea unui lift hidraulic deschis și coborât. Când toți cilindrii sunt retractați și platforma este pe sol, se atinge cantitatea maximă de ulei din rezervor.

Există o altă metodă de schimbare a uleiului. Această metodă este excelentă și pentru spălarea întregului sistem. Din nou, iti recomandam să cobori întotdeauna platforma complet la sol.

Acum, pe partea opusă unității, detașeaza furtunul din cilindrul exterior și ține capătul deschis într-o găleată sau intr-un recipient. Acum poti rula funcția corespunzătoare - uleiul este pompat din sistem direct în găleată prin capătul deschis al furtunului.

Atentie: daca este vorba de cilindrul de basculare exterior (sapta cu 4 cilindri), furtunul pentru functia "inchidere" se desface si apoi se foloseste aceasta functie. La lifturile prevazute cu 2 cilindri, în funcție de producător, cilindrul opus poate fi cilindrul de ridicare. Aici apoi luați furtunul pentru funcția de „ridicare” și, de asemenea, treceți prin această funcție.

Acum este, de asemenea, posibil să adăugați ulei hidraulic și să spălați sistemul.

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

+40 799 040 000 comenzi@camionet.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!