Despre gresarea liftului hidraulic de pe autoutilitara

Despre gresarea liftului hidraulic de pe autoutilitara

Informatii generale cu privire la ungerea componentelor de uzura de pe obloane hidraulice 

 

Date generale: 

 

Rulmenții unui oblon hidraulic sunt o combinație de șuruburi și bucșe. O sarcină de frecare apare astfel în fiecare punct al lagărului. Pentru a menține uzura lagărelor pivot cât mai scăzută, toate punctele lagărelor trebuie lubrifiate în mod regulat cu unsoare speciala. Există, de asemenea, lift-uri cu rulmenți fără întreținere. Nu există nipluri de unsoare - gresoare instalate pe astfel de lifturi. Conform experienței noastre, totuși, puteți presupune, din păcate, o perioadă fără întreținere de la 24 la maximum 36 de luni.

 

La ce frecventa ar trebui gresate lifturile hidraulice?

Conform recomandării producătorilor de lifturi hidraulice, liftului trebuie lubrifiat o dată pe an in conditiile funcționarii într-un singur schimb. Dacă există o utilizare în mai multe schimburi, intervalul se reduce la fiecare șase luni. Atenție: după spalarea liftului hidraulic cu jet de apa - aparat cu înaltă presiune sau cu abur, trapa hidraulica trebuie relubrifiata. În cele mai multe cazuri, grăsimea este îndepărtată parțial din punctele de lagăr prin curățare.

 

Ce tip de vaselina ar trebui folisita?


Noi ca si specialisti in domeniul obloanelor pentru autoutilitare recomandam ungerea cu grasime speciala Avilup LDW sau vaselina cu proprietati similare conform „KPF 2 G DIN 51 502“. In general este valabila si alta regula: decat deloc ungere, mai bine ungere cu orice tip de vaselina sau unguent.

In linkul de mai jos aveti mai multe variante de vaseline pentru ungere lift hidraulic.

Care este procedura de lubrifiere a unui lift hidraulic?

 

Cel mai bine este să eliberați de sub tensiune toate punctele de lagăr înainte de lubrifiere. Pentru a face acest lucru, coborâți platforma complet până la sol. Dacă unele puncte de rezemare nu pot fi atinse sau pot fi atinse doar cu dificultate atunci când este deschis, trapa hidraulica poate fi lubrifiata și când este închisa. Pentru a face acest lucru, eliberați punctele de lagăr apăsând scurt pe funcțiile „Deschidere” și „Coborâre”. Platforma este acum ușor deschisă și coborâtă.

Acum scoateți toate capacele niplurilor de grăsime. Așezați pistolul de unsoare pe niplurile de lubrifiere acum libere și apăsați unsoarea în punctele de lagăr. Trebuie folosită suficientă grăsime astfel încât pe marginile exterioare ale punctului de reazem să se formeze un așa-numit guler de grăsime. Pur și simplu îndepărtați excesul de grăsime cu o cârpă.

 

Ce se intampla daca nu gresam unitatea de incarcare - descarcare de pe utilitare?

 

Acest lucru duce direct la o uzură mai mare la toate punctele de culisare sau rabatare. În cel mai rău caz, bucșa se slăbește din cauza frecării. Spionul de ridicare este acum „eliminat”. Acum șurubul se freacă direct în suportul de oțel. Aici pot apărea găuri lungi, iar suportul de oțel este distrus. Schimbarea pieselor din oțel este de regula destul de costisitoare. În plus, există un zgomot considerabil în timpul funcționării.

 

Ce sa fac daca liftul meu hidraulic este intr-o stare avansata de deteriorare?


In aceasta situatie, singura recomandare este inlocuirea boltrilor si a bucselor in toate punctele unde se constata uzura, in masura in care gaurile de prindere nu sunt afectate si ele.

 

Cum observam punctele de uzura de la articulatii?

Parcurgeti cel mai bine urmatorii pasi:

- Trapa este inchisa
- Apăsați funcția „Deschidere” astfel încât vârful liftului să fie deschis la aproximativ 30 cm
- Activați funcția „Coborâre” astfel încât platforma să fie la aproximativ 3 cm distanță de marginea de încărcare
- Acum împingeți în mod repetat platforma înainte în direcția de mers (împingeți în mod figurat platforma cu mâna din nou și din nou). Datorită mișcării în întregul sistem, o a doua persoană poate verifica acum la punctele de rulment respective dacă există „joc”. Recomandam inlocuirea rulmentilor cu „joc” 

 

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

+40 799 040 000 comenzi@camionet.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!