Cilindru hidraulic de basculare sau cilindru de ridicare - care este de fapt diferenta?

Cilindru hidraulic de basculare sau cilindru de ridicare - care este de fapt diferenta?

Care este diferența dintre cilindrii de ridicare și cei basculanti? Cum recunosc diferitele tipuri de cilindri hidraulici?


Lifturile de autoutilitara sunt în general, împărțite in 2 categorii principale:Lifturi cu 2 cilindri hidraulici sau cu 4 cilindri. (De asemenea,  exista si obloane cu 3 cilindri – dar sunt atât de rare încât probabil că nu veți vedea niciodată asa un model). Obloanele cu 2 pistoane au un cilindru de ridicare și un cilindru de inclinatie. Tehnologia cu 4 cilindri folosește doi cilindri de ridicare și doi cilindri basculanti.

 

Cilindrul de ridicare
Cilindrii de ridicare sunt întotdeauna în interior, in cazul obloanelor prevazute cu 4 cilindri.  Acestea sunt atașate la partea inferioară a tubului de susținere (de obicei direct sub brațul de ridicare) și la partea superioară a brațului de ridicare folosind șuruburi. Cilindrii de ridicare sunt responsabili de funcțiile de ridicare și coborâre trapa hidraulica

In cazul lifturilor  cu 2 cilindri, cilindrul de ridicare poate fi pe stânga sau pe dreapta, în funcție de producător. Cu toate acestea, acesta diferă de cilindrul de închidere în două privințe: este de obicei cu acțiune simplă, iar punctul său de reazem superior este mai mic decât cel al cilindrului de basculare.

 

 

Cilindru basculabil sau cilindru de inclinatie
Cilindrii basculanti - numiti si cilindrii inclinanti - sunt întotdeauna în exterior,la un lift cu 4 cilindri. Ei sunt atașati de tubul de susținere în partea de jos și de platformă în partea de sus cu ajutorul șuruburilor. Cilindrii de inchidere sunt responsabili de functiile de deschidere si inchidere trapa

La ascensoarele cu 2 cilindri, cilindrul de blocare poate fi pe stânga sau dreapta, în funcție de producător. Cu toate acestea, acesta diferă de cilindrul de ridicare în două privințe: este de obicei cu dublă acțiune și punctul său de reazem superior este mai mare decât cel al cilindrului de ridicare.

 

Putina terminologie la final...

Cilindrul de blocare este denumit și cilindru de înclinare sau cilindru de basculare. Și puteți înlocui, de asemenea, cuvântul „cilindru” cu „piston”.

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

+40 799 040 000 comenzi@camionet.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!