Totul despre motorul electric de 12 Volti

Totul despre motorul electric de 12 Volti

Ce este un motor electric 12V?


Un motor de curent continuu (DC) este un tip de mașină electrică care transformă energia electrică în energie mecanică. Motoarele electrice preiau energie electrică prin curent continuu și transformă această energie în rotație mecanică.

Motoarele DC folosesc câmpuri magnetice care apar din curenții electrici generați, care alimentează mișcarea unui rotor fixat în arborele de ieșire. Cuplul și viteza de ieșire depind atât de intrarea electrică, cât și de designul motorului.

 

Cum functioneaza un motoras de 12V?


Termenul „motor DC” este folosit pentru a se referi la orice mașină electrică rotativă care convertește energia electrică de curent continuu în energie mecanică. Motoarele cu curent continuu pot varia în dimensiune și putere, de la motoare mici din jucării și aparate până la mecanisme mari care alimentează vehiculele, trag lifturile și palanele și conduc laminoarele din oțel. Dar cum funcționează motoarele de curent continuu?

Motoarele de curent continuu includ două componente cheie: un stator motor și o armătură. Statorul este partea staționară a unui motor, în timp ce armătura se rotește. Într-un motoras electric, statorul oferă un câmp magnetic rotativ care conduce armătura să se rotească.

Un motor electric folosește un set staționar de magneți în stator și o bobină de sârmă prin care trece un curent pentru a genera un câmp electromagnetic aliniat cu centrul bobinei. Una sau mai multe înfășurări de sârmă izolată sunt înfășurate în jurul miezului motorului pentru a concentra câmpul electromagnetic.

Înfășurările firului izolat sunt conectate la un comutator (un comutator electric rotativ), care se aplică unui curent electric înfășurărilor. Comutatorul permite ca fiecare bobină de armătură să fie alimentată pe rând, creând o forță de rotație constantă (cunoscută sub numele de cuplu).

Când bobinele sunt pornite și oprite în secvență, se creează un câmp magnetic rotativ care interacționează cu câmpurile diferite ale magneților staționari din stator pentru a crea cuplu, care îl face să se rotească. Aceste principii cheie de funcționare ale motoarelor electrice le permit să transforme energia electrică din curent continuu în energie mecanică prin mișcarea de rotație, care poate fi apoi folosită pentru propulsarea obiectelor.
 

Cine a inventat motoarele electrice?


Această piesă uimitoare de echipament electric ne-a revoluționat viața în multe feluri, dar cine a inventat motorul electric? Ca și în cazul tuturor inovațiilor majore, există mulți oameni care au avut un rol de jucat prin dezvoltarea unor mecanisme similare.

În SUA, Thomas Davenport este celebrat pe scară largă ca inventatorul primului motor electric și, fără îndoială, el a fost primul care a brevetat un motor electric utilizabil în 1837. Cu toate acestea, Davenport nu a fost prima persoană care a construit un motor electric, cu diverse inventatorii din Europa au dezvoltat deja versiuni mai puternice până la momentul în care Davenport și-a depus brevetul.

În 1834, Moritz Jacobi prezentase un motor care era de trei ori mai puternic decât cel pe care Davenport l-ar fi brevetat ulterior, în timp ce Sibrandus Stratingh și Christopher Becker au fost primii care au demonstrat o aplicație practică a unui motor electric, conducând un model de mașină mic în 1835. 

Primul motor practic de curent continuu a fost inventat câțiva ani mai târziu, în 1886, de către Frank Julian Sprague, a cărui invenție a dus la primul sistem de cărucioare alimentat cu motor în 1887 și la primul lift electric în 1892. Motorul de curent continuu al lui Sprague a fost o dezvoltare extrem de semnificativă, ducând la un varietate de aplicații care ar remodela fața industriei și a producției.
 

 

Tipuri de motoare DC


Până acum, acest ghid a explicat pe larg cum funcționează motoarele de curent continuu, istoria acestor mecanisme și cum arată ele. Deși principiile sunt aceleași în toate variantele, există de fapt mai multe tipuri diferite de motoare de curent continuu, care oferă avantaje și dezavantaje specifice unele față de altele.

Această secțiune a ghidului va analiza cele patru tipuri principale de motoare DC - fără perii, cu perii, șunt și în serie.

 

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

+40 799 040 000 comenzi@camionet.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!