Diferenta intre cilindru hidraulic simplu sau cilindru hidraulic cu functie dubla

Diferenta intre cilindru hidraulic simplu sau cilindru hidraulic cu functie dubla

Care este diferența dintre un cilindru hidraulic cu actiune simpla si un cilindru cu functie dubla?


Principiul de bază al unui cilindru hidraulic este următorul: Uleiul este pompat într-o cameră din interiorul cilindrului. Se creează o suprapresiune în cameră și împinge tija pistonului afară din tubul cilindrului.

 

Cilindru cu actiune simpla



Cilindrii cu acțiune simplă au doar o parte a pistonului pe care acționează o forță. Mișcarea este doar într-o singură direcție. Mișcarea de întoarcere este efectuată de greutatea liftului (de exemplu, cu funcția de „coborâre”) sau de o forță externă (de exemplu, un arc în interiorul cilindrului). Cilindrii de ridicare sunt de obicei cu acțiune simplă. Exista insa si unii producatori care monteaza cilindri de inchidere cu functie simpla. Aici funcția de deschidere este susținută de o forță internă a arcului.

 

Cilindru cu dublă acțiune



În cilindrii cu dublă acțiune, există două fețe opuse pistonului asupra cărora poate acționa forța. Ca urmare, cilindrul are două direcții active de mișcare (de exemplu, pentru funcția de deschidere și închidere). Cilindrii de inclinare sunt în mare parte cu dublă acțiune.


Dacă aveți întrebări suplimentare despre tehnologia liftului hidraulic, cilindri și piese de schimb, precum și despre reparații profesionale, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

+40 799 040 000 comenzi@camionet.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!